Waarom Nederlandse Booktube

In Amerika en Engeland is Booktuben al een hele tijd populair. Deze Booktubers hebben een grote fanbase en brengen veel jongeren aan het lezen door enthousiast op video over boeken te praten. Dat wilden wij ook.

Jongeren aan het lezen krijgen, enthousiast maken en zorgen dat ze er trots op zijn dat ze graag lezen.

Omdat YouTube een van de populairste kanalen is waar jongeren op zitten, is het een perfect medium om de doelgroep op aan te spreken. Door YouTube met boeken te combineren spreken we ook jongeren aan die in eerste instantie niet veel met lezen hebben. Doordat ze ons als Booktubers persoonlijk leren kennen, raken ze uiteindelijk ook geïnteresseerd in het lezen van boeken.

Omdat nog niet iedereen in Nederland het begrip Booktuben kent en we nog steeds erg vaak horen dat er hele klassen zijn die liever naar Netflix kijken dan dat ze lezen, vinden wij dat er nog veel winst te behalen is.

We willen ervoor zorgen dat Booktuben hier net zo groot en bekend wordt als in andere landen.

Een gedachte over “Waarom Nederlandse Booktube

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s